Bu Blogda Ara

PORTAKALI MADLEN KEK (MADELEİNES)

madlen kek,madlen kek nasıl yapılır?,madlen kek tarifi,madelies,portakallı madlen kek yapımı.

Bugün Nurlumutfakta``da Fransız esintileri var..

Mutfağımızdan mis gibi tereyağ kokuları geliyor..

Fırında ne mi pişiyor??

Fransızların tarihi ,300 yıl eskiye dayalı nefis minik atıştırmalık kekleri pişiyor....

Bu keklerin özelliği deniz kabuğu şeklinde olması,özel kendi kalıplarında pişmesi,mis gibi tereyağ kokması ve yumuşacık olması..Ve birincisini yerken elinize bitmesin diye ikinciyi hemen almanız..!!!

İşte bugün biz bu  nefis madlen keklerin portakalısını  pişirdik.Daha fırından çıkar çıkmaz bitti..

İştee karşınızda süper portakallı madlenlerimiz!!!!..

 MADLEN KEK TARİHÇESİ:
Madlen keki, ilk olarak 1700’lü yıllarda Fransa’nın Lorraine Bölgesi’ndeki Commercy kentindeki pastacılar tarafından yapılmış.  Fransa Kralı XV. Louis 1755’de,  kayınpederi olan Polonyo Kralı’nın aşçısı Madeleine Paulmier’e ithafen bu minik keke “Madeleine” adını vermiş. Daha sonra XV. Louis’nin eşi bu keki Varsailles Sarayı’nın aşçılarına tanıtmış. Çok beğenilen kek oradan bütün Fransa’ya yayılmış ve adeta Fransa’nın sembollerinden biri olmuş.
Kaynak:Google



MALZEMELER
2 adet büyük yumurta(oda ısısında)
100 gr.tereyağ
1 yemek kaşığı bal
100 gr.şeker (1\2 cup şeker)
110 gr.un(3\4 cup un)
1 büyük portakal rendesi
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
1 paket vanilya
YAPILIŞI
  • Tereyağını iyice köpük köpük oluncaya ,içindeki su buharlaşıncaya kadar kaynatın(hafif rengi koyulaşacak)  ve ılıması için süzerek cam bir kaseye alın.
  • Yumurtaları ,şeker ve balla iyice beyazlaşıp,katılaşana kadar çırpın.Daha sonrada vanilya ,kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyin.Hazırladığınız karışıma en son ılık tereyağı , portakal suyu ve rendesini ekleyip,kekinizi bitirin.
  • Madlen kalıbınızı tereyağıyla iyice yağlayıp,unlayın.( bu işlemi dikkatlice yapın,çünkü madlenlerinizkalıptan  hem kolay çıkar hemde güzel kızarır.)
  • Hazırladığınız madlen hamurunu  madlen kalıplarına  dikkatice doldurun.Bütün kalıplarının 2\3 ü kadar doldurmaya dikkat edin ,çünkü çok fazla kabarmıyacaklar.Hazırladığınız kalıbı buzdolabına koyun 30 dakika kadar soğutun.
  • Madlenlerinizi pişireceğiniz zaman fırını önceden ısıtın ve 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.(Her fırının pişirmesi farklıdır,8ci dakikadan sonra kürdan testiyle kontrol edin.)
  • Pişen madlenleriniz ılıdığı zaman kalıptan çıkarın,ister sade ister çikolataya batırarak servis edin.
  • Bu ölçüden 16 adet madlen kek çıkıyor..
  • AFİYET OLSUN..

Yorumlar

BLOGGER: 20
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: PORTAKALI MADLEN KEK (MADELEİNES)
PORTAKALI MADLEN KEK (MADELEİNES)
madlen kek,madlen kek nasıl yapılır?,madlen kek tarifi,madelies,portakallı madlen kek yapımı.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidF_0W2QIobRQ13FvPD9fB2r_N7zrne_W7OYA0WrLfGKGVQ0frltMlbglOtw8IOYfIx-4-ApSpbDn81FXPUC84tj2TKSWexJHz9J47TmkvcIH5sMIAc7GUSdH_tUy0uSedPw3ie7JtRX0/s1600/10423960_10153149650785656_7098546894946602503_nkopya.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidF_0W2QIobRQ13FvPD9fB2r_N7zrne_W7OYA0WrLfGKGVQ0frltMlbglOtw8IOYfIx-4-ApSpbDn81FXPUC84tj2TKSWexJHz9J47TmkvcIH5sMIAc7GUSdH_tUy0uSedPw3ie7JtRX0/s72-c/10423960_10153149650785656_7098546894946602503_nkopya.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2014/06/portakali-madlen-kek-madeleines.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2014/06/portakali-madlen-kek-madeleines.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız